Naam
Sharona Bolander

Geboortedatum
7 juni 1991

Woonplaats
Zoetermeer

Beroep
Teamlead Social Media Team bij sportmarketingbureau Sportvibes

OCR atleet sinds
In september 2017 liep ik mijn eerste competitie wedstrijd tijdens de OCR series in Gent. In april 2018 heb ik mij gekwalificeerd voor het EK en WK. 

Gekwalificeerd voor het EK of WK van…
OCREK18 en OCRWC18 

Onderdeel van OCR Team
Body Rock OCR

Trotse ambassadeur van…
Body Rock, DeBunkr, ASICS

Wat was je eerste obstacle run?
Strong Viking Water Edition in 2015

Wat was je gevoel na je eerste obstacle run?
Op social media zag ik al maanden advertenties voorbij komen van Strong Viking. Het leek mij echt een hele toffe uitdaging. Ik schreef me direct in voor de 19k en dit had ik totaal onderschat. Het was het zwaarste wat ik ooit had gedaan, maar desondanks genoot ik van elke kilometer. Vervolgens kon ik bijna een week niet fatsoenlijk lopen van de spierpijn. Maar één ding wist ik zeker: ik wilde het nog een keer doen en dan beter!

Wat vind je zo leuk aan OCR dat je als atleet deelneemt?
Het leukste vind ik de veelzijdigheid van de sport. Je moet zoveel facetten goed beheersen. Dit zorgt ervoor dat ik niet snel verveelt raak. Mijn trainingsschema is heel erg gevarieerd. Zo werk ik aan kracht, conditie, hardlopen en skills. 

Wat zijn je hobby’s?
Uiteraard obstacle running. Selfhelp boeken lezen en nieuwe dingen leren. Nieuwe plekken ontdekken, lekker eten, een biertje drinken met mensen waarvan ik hou. Dus vooral van het leven genieten!

Waarop ben je het meest trots?
Vorig jaar zomer (2017) kon ik nog vrijwel geen één obstakel alleen uitvoeren. Op dat moment kwam ik met geen mogelijkheid over een muurtje heen. Binnen iets meer dan een halfjaar heb ik mezelf weten te kwalificeren voor het EK en WK. 

Wat is je volgende doelstelling?
Het belangrijkste vind ik dat ik blijf genieten van de weg en me niet blind staar op het eindresultaat. Daarnaast werk ik hard aan het uitbouwen van mijn skills en een betere conditie zodat ik sneller kan lopen. 

In welk onderdeel van OCR blink je uit?
Ik blink niet echt uit in één specifiek onderdeel. Maar als ik echt moet kiezen, dan zou ik zeggen dat hardlopen mij het beste afgaat. 

Wat is je favoriete trainingslocatie?
Regelmatig train ik mee met de OCR bootcamp van Body Rock in Zoetermeer. Daarnaast vind je mij vrijwel wekelijks bij trainingslocatie DeBunkr in Rotterdam. Hier werk ik aan mijn skills. 

Wat is jouw ultieme OCR trainingstip?
Je lichaam kan zoveel meer, dan je hoofd je soms doet geloven. Een positieve mindset is ontzettend belangrijk. Het helpt mij ontzettend om te ‘visualiseren’. Dit betekent dat ik bij moeilijke obstakels even kort de rust neem en in mijn hoofd visualiseer dat ik het obstakel rock. Vaak gaat het mij dan een stuk makkelijker af, dan dat ik doemscenario’s of negatieve gedachtes toelaat, zoals ‘het is zo moeilijk’, ‘ik weet niet of ik dit wel kan’, ‘ik ben hier niet sterk genoeg voor’. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 88