Over ons

Iedereen die weleens een obstacle run heeft gelopen kan beamen dat de sfeer tijdens een evenement bijzonder is. Tijdens een run helpt iedereen elkaar. Een hand, een voetje of een motiverende roep. Je voelt je welkom. Het maakt niet uit hoe vaak je loopt, hoeveel ervaring je hebt, als je meedoet hoor je erbij!

Op obstaclerunners.com trekken dit bijzondere gevoel door naar een online platform. Het is de plek om informatie, motivatie en inspiratie te vinden voor zowel de beginnende loper, ervaren loper en atleet. Onze doelstelling is om een run voor en na het event levend te houden. Mensen die OCR nog niet goed kennen te prikkelen en te informeren om een run te lopen en mensen die beter willen worden te faciliteren en richting te geven met de juiste informatie.

Obstacle running is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. 2016 telde 200.000+ deelnemers en 120 OCR runs. Ondanks het extreme karakter is obstacle running toegankelijk voor iedereen. Dit zie je terug in het deelnemersveld. Sommigen proberen een run een keer uit, anderen lopen een paar keer paar jaar en er zijn inmiddels ook genoeg competitieve runners.

Wat ons betreft een mooie ontwikkeling. Ook wij zijn fanatieke obstacle runners en doen regelmatig mee aan diverse obstacle runs. Obstaclerunners.com is ontstaan uit een passie en ook uit een behoefte naar meer informatie. Onze eigen ervaring was dat er weinig specifieke informatie informatie te vinden is over hoe je je voorbereidt op zo’n run en wat de ervaring van andere lopers is. Al snel kwam de wens om alle kennis die er is in de OCR wereld toegankelijk te maken voor iedereen. Ook zijn er zoveel mooie, inspirerende verhalen van runners en racers op alle niveaus waarvan wij vinden dat ze een platform verdienen waarop zij hun verhaal kunnen delen om andere te inspireren.