Recap Harbour Run Rotterdam 2018

0
571

Zondag 7 oktober was het dan zo ver. We zijn Dennis Groen en Michelle Kroezen en naast onze baan en studie lopen we zeer regelmatig hard. Sinds kort zijn we gestart met obstacle runs. We zagen de oproep voor de Obstaclerunners Reporters en hebben ons ervoor aangemeld! De eerste run is meteen een bijzondere run en dus een ander soort obstakel run dan wij gewend zijn. De harbour run gaat namelijk door de havens van Rotterdam. Benieuwd naar hoe dit was? Lees dan snel verder! 

Hallo Rotterdamse Haven!

We besloten om met de auto richting Rotterdam te gaan. Deze konden we parkeren bij de Slinge want hier reden pendelbussen naar de startlocatie en weer terug. Dit verliep soepel. Na een ritje van ongeveer 20 minuten, kwamen we aan op het startterrein.

Onderweg in de bus hadden we al een paar obstakels kunnen zien. Bij het startgebied stonden er nog meer. De obstakels zagen er voor alle deelnemers goed te doen uit. Maar we hadden natuurlijk nog maar een klein deel gezien dus we waren erg benieuwd naar de rest van het parcours. We haalden ons startnummer op en leverden onze tassen in.

Wij zijn er klaar voor!

Afwisselend parcours

We kregen een korte warming-up in het startvak en daarna mochten we van start. Al snel kwamen we de eerste obstakels tegen. Het gevoel dat wij in het begin kregen bij de obstakels, bleek te kloppen: de obstakels zijn voor de meeste deelnemers goed te halen. Er waren obstakels die echt met de haven te maken hadden. We moesten bijvoorbeeld over attributen klimmen die in de haven worden gebruikt. Er waren ook obstakels die je in een obstakel run zou verwachten terug te vinden, bijvoorbeeld monkey bars en een evenwichtsbalk. Dit was een leuke afwisseling. Deze afwisseling zagen wij ook terug in het parcours zelf. We liepen stukken door opslagplaatsen, over kades, maar ook door woonwijken en over het gras. Leuk om op deze manier door en om de Rotterdamse Haven te rennen.  

Lekker sfeertje!

Langs de route stonden wat supporters en verschillende bandjes of orkesten om extra sfeer te geven aan het evenement. De obstakels waren goed verdeeld over de kilometers. Dat was fijn, want zo waren rennen en obstakels in evenwicht. Tussendoor was er natuurlijk verzorging met water en bananen.

De route was overal goed afgezet, zodat de route goed zichtbaar was, maar ook dat alle plekken veilig waren om langs te lopen. Wegen waren afgezet en oversteekplaatsen werden bewaakt door verkeersregelaars. Dit was erg prettig, zeker als je je bedenkt dat je een deel over een spoor loopt!

In de laatste paar meters staan nog een aantal obstakels. Hier staat ook lekker veel publiek. Als je dan eenmaal de finish hebt bereikt, door langs een touw omhoog te klimmen tegen een schuine wand, word je opgewacht met een medaille en een flesje water. 

Een obstacle voor iedereen!

Zoals misschien ook al uit dit verslag is gebleken, vonden wij het erg leuk om deel te nemen aan de Harbour Run. De sfeer was goed, de organisatie was top en de omgeving is gewoon eens wat anders! Wel zou er wat ons betreft nog meer gedaan mogen worden met het ‘haven-thema’, aangezien je ook veel door bijvoorbeeld woonwijken heen loopt. Wat wij ook top vonden, is dat dit een obstakel run is, die voor iedereen toegankelijk is. De obstakels zijn goed te doen en iedereen kan in zijn eigen tempo lopen zonder dat er teveel rijen ontstaan.

Kortom: voor de afwisseling was dit een hele leuke run! Je loopt immers niet elke dag door de havens van Rotterdam! Harbour Run, graag tot volgend jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =