Recap Spartan Race Nederland Eiland van Maurik

0
623

Een paar weken voor de Spartan Race kregen we te horen dat we door Spartan Race Nederland zijn uitgekozen om mee te lopen met de Influencer Heat! We hadden de Spartan Race op eiland van Maurik niet willen missen, dus de uitnodiging was super! De filmpjes van Spartan Races hebben ervoor gezorgd dat wij zijn begonnen met obstacle runs! Maar toch hebben we nog nooit een Spartan gelopen. We zijn dan ook ontzettend benieuwd naar de run.

Goede informatievoorziening

Van tevoren zijn we goed geïnstrueerd: het kon nog wel eens moeilijk worden om een parkeerplaats te vinden. We zijn daarom ruim op tijd vertrokken. Nu we aankomen blijkt dat dat bericht niet onnodig was! Nadat wij door spandoeken welkom worden geheten in Sparta, wordt ons door verkeersregelaars een stuk voor het startgebied een parkeerplaats gewezen. Lopend gaan we verder richting het startgebied. Ondertussen zien we de eerste lopers al voorbij komen. Wat we zien is eigenlijk precies wat we van tevoren hoopten. De obstakels lijken niet super technisch, maar toch zwaar! Dat is wat ons trekt aan de Spartan Race. Geen hele bijzondere obstakels, gewoon obstakels die basic en zwaar zijn.

Na ongeveer 20 minuten wandelen komen we aan bij het startgebied. Ondanks dat we ruim op tijd zijn vertrokken moeten we wel even opschieten voor de Influencer briefing! We halen dus snel ons startnummer op en rennen naar de afgesproken locatie.

We staan eindelijk aan de start. De warming-up met een Spartaans tintje, het startschot en we zijn vertrokken! Al snel blijkt ons beeld te kloppen. In de eerste kilometer zijn er enkele obstakels waar we overheen of onderdoor moeten. We klimmen over containers, rennen door het hoge gras, moeten af en toe duiken voor een paar takken en sjouwen een boomstam mee. Tijdens de briefing werd ons verteld dat het erg koud kon gaan worden en dat we meerdere waterobstakels in het parcours tegen zouden komen. Als we richting het eerste waterobstakel lopen ligt die briefing fris in het geheugen. 

Een eiland dus veel water

Net voor de waterkant staat een marshall en wordt ons gevraagd een code te onthouden. Die code moeten we later weer opnoemen. Met het water tot aan de heupen lopen we naar de overkant en dreunen we de code op zodat we deze niet vergeten. De temperatuur lijkt nog mee te vallen. Al snel doemt een obstakel op waar we echt naartoe moeten zwemmen. We springen het water in en krijgen meteen een stuk minder lucht. Nu snappen we wat ze bedoelden tijdens de briefing. Wat is het ontzettend koud.

Daarna volgen er wat obstakels op het droge land, zoals ketting sjouwen en monkeybars. We kruipen onder netten door en klimmen over netten heen. Vervolgens gaan we opnieuw het water in voor een volgende frisse duik. Eenmaal uit het water staan er emmers op ons te wachten. We moeten een emmer pakken, deze vullen met water en een parcours lopen. De modder in combinatie met het water uit de emmer zorgt ervoor dat het echt heel glad is! We zien dan ook iemand met emmer en al vallen! 

We komen voor de laatste keer uit het water en moeten onze code doorgeven. Oeps! Weet ik hem nog wel? Gelukkig kan ik hem nog met moeite opnoemen. Dat scheelt weer burpees! We zien de welbekende fire jump! Het laatste obstakel bij Spartan Race is altijd over vuur springen, maar we moeten eerst nog een ander obstakel trotseren. Al klimmend over een brede greppel komen we steeds dichter bij de finish, waarna we de sprong over het vuur mogen maken!

Zoals al gezegd keken we ontzettend uit naar de Spartan Race. Uiteindelijke zijn onze inschattingen bevestigd! We vonden het een ontzettend leuk parcours en willen zeker nog eens mee gaan lopen. De verzorging tijdens en na de race was uitstekend. We vinden de organisatie van Spartan top! Dit was de Sprint. In 2019 waarschijnlijk een wat langere afstand!?

Vorig artikelReview obstacle run trainingslocatie BOK Den Haag
Volgend artikelReview obstacle run trainingslocatie Obstacle Skillz Purmerend
Yuri Beekman is REPS level 4+ en Overload TOP gecertificeerde Personal Trainer, bewegingsdeskundige en voedingsspecialist. Als medeoprichter en chef training & voeding bij obstaclerunners.com schrijft en redigeert hij artikels die mensen helpen met de beste voorbereiding op hun run. In 2017 trainde hij voor een Iron Viking Obstacle Run Marathon en werd hij gegrepen door het plezier en harde werken. Na de Iron Viking uitgelopen te hebben is hij zich gaan verdiepen in trainings methoden en voeding om runs nog beter te lopen. Hij coacht diverse WK obstacle run atleten naar succes. Naast OR.com is Yuri hoofdtrainer en eigenaar van Body Rock en Body Logic. Het uitgangspunt voor alles wat hij doet is het helpen van mensen op elk vlak. Of het nou gaat om training, voeding of mindset training, Yuri kiest altijd een praktische en eenvoudige route naar succes. Er zijn verschillende wegen en die moeten op het juiste moment bewandeld worden om succesvol te zijn en blijven. Alleen datgene waar iemand energie van krijgt is succesvol. Op deze manier helpt hij met PT, voedingscoaching en bootcamps super veel mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =