Review ADIDAS GORE-TEX trailschoen

0
965
adidas gore-tex

Nadat ik verschillende obstacle runs aan glibberen was op een paar oude hardloopschoenen, was ik het vorig jaar zat. Ik zat middenin het seizoen en had nog een aantal runs in het vooruitzicht. Het werd het tijd voor een paar trailschoenen.

De schoenen zaten bij het aantrekken direct lekker, ondanks de stugheid. Het aantrekkoord (geen geklooi met modderige veters) vond ik een grote pré. Er werd mij verzekerd dat de schoenen enorm geschikt zijn voor trailrunning en obstacle runs. 

Adidas Gore tex

Adidas zegt zelf over deze schoen ”Lekker licht. Lekker snel. Lekker droog. Doorkruis rap het berglandschap in deze trailschoenen voor dames. Het lage, robuuste bovenwerk met snelveterconstructie ondersteunt je voeten op ongelijk terrein, en een Continental™ Rubber-loopzool geeft grip op droge én natte ondergronden. Een ademend GORE-TEX®-membraan houdt je voeten van eerste tot laatste stap droog.” 

Mijn ervaring

Zonder ander vergelijkingsmateriaal stond ik 3 dagen laten aan de eerste obstacle run mét trailschoenen. Het was een 8km mudrun, de Cross Challange Westland, een run dwars door de polder, waarin water en modderachtige sloten niet werden ontweken. Test 1, zijn de schoenen waterdicht? Na de eerste sloot was dit direct een duidelijke nee, maar eerlijk gezegd had ik dit ook niet anders verwacht.

De hoeveelheid grip en de stevigheid van de schoen was tijdens de run goed te merken. Na de eerste run was ik zeer tevreden, geen blaren en super belangrijk geen uitglijders. In plaats van vol op mijn snufferd stond ik op het podium!

Het schoonmaken van de schoenen ging verrassend gemakkelijk. Even afspoelen onder de kraan en ze waren weer schoon en klaar voor de volgende run.* 

Inmiddels heb ik meerdere obstacle- en trailruns met de Adidas Gore Tex gelopen. Slijtage aan de schoenen is er nauwelijks. Wat ik mis is iets meer demping in de schoenen. De schoenen zijn vrij stug en vooral na langere afstanden ga ik dit voelen in mijn enkels en knieën. De stugheid in de schoen blijft, zeker als ze na het schoonmaken in de zon hebben staan drogen. Wel heb ik afgelopen winter de schoenen kunnen testen of ze sneeuw bestendig waren. Deze test hebben ze doorstaan. Na een run door de sneeuw (weer zonder glijpartij), kwam ik met droge en warme voeten thuis.

adidas gore-tex

De pro’s

  • Na een jaar weinig tot geen slijtage aan de zool.
  • Spatwater en sneeuw dicht.
  • Goed schoon te maken.
  • In verhouding lage prijs
  • Zit comfortabel om de voet.

De con’s

  • Stugheid en gebrek aan demping tijdens langere afstanden
  • Sluiting in het aantrekkoord. Als daar eenmaal modder tussen zit, is het aantrekken van de veters lastiger.
  • Als er eenmaal water tijdens het lopen in de schoenen zit, loopt het er slecht uit.

*Meer over het schoonmaken van je schoenen lees je in deze blog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =