Recap Mud Masters Biddinghuizen September 2018

0
510
Mud Masters Biddinghuizen 2018

Mud Masters; the Wet edition

Mudmasters, here we come! Samen met een vriendinnetje die nog nooit een obstakelrun heeft gelopen zit ik op zaterdagochtend vroeg zenuwachtig te zijn in de auto. De navigatie staat op Biddinghuizen en ondertussen bespreken we alles wat we eng vinden. Geen handige strategie net voor de run, trouwens! Waar ik het meeste tegen opzie zijn de muren. Of ze nu schuin, recht, hoog of laag zijn, na twee valpartijen waarbij ik bij de EHBO belandde afgelopen 6 maanden, zijn die stomme dingen verandert in mijn grootste vijand. Mijn vriendinnetje maakt zich ondertussen vooral zorgen om de afstand. Het is haar eerste run, ze is bang de afstand niet te halen en de langzaamste van allemaal te zijn.

Auto parkeren en op naar de start. Onderweg worden we alvast getrakteerd op een flinke regenbui, waardoor de wandelroute naar de het terrein toe al is verandert in een modderpoel. But who cares? Vies zullen we toch wel worden.
Via de ticketscan komen we het evenementen terrein op. Ondanks het natte weer is het gezellig druk en hangt er een goede sfeer. Banaantje eten, tassen droppen, een laatste kleine sanitaire stop en we staan in het startvak. Vanuit het startvak moedigen we de marathon lopers aan! Na mijn ervaring bij de Iron Viking snap ik wat ze doorstaan, wat een bikkels! 

Mud Masters Biddinghuizen 2018

Een echte MUD Masters!

En dan mogen ook wij starten. De eerste kilometers gaan lekker! Over de trenches heen, kruiwagen lopen, buddycarrie en ploeteren over een berg banden. Het is gezellig en we lopen een lekker tempo. Tot opluchting van mijn vriending zijn we zeker niet de langzaamste!!

Een halfuurtje na de start, begint het te regenen. Dat het kon gaan regenen hadden we vooraf geen minuut over nagedacht! Nat waren we na de trenches toch al, dus we dribbelde rustig verder. Door de regen worden een aantal obstakels spek-glad, waaronder de evenwichtsbalk. We worden door de vrijwilliger daarom geadviseerd om de obstakels over te slaan als we niet zeker weten of we de balans kunnen houden. We besluiten snel door te lopen om warm te blijven.

Een aantal kilometer verder begint het wat te rommelen in de lucht. De regen veranderd in een hoosbui. Het voelt even alsof de maandenlange droge en zonnige zomer op deze ene zaterdag wordt gecompeseerd. Door het gerommel in de lucht worden alle obstakels met water direct gesloten. Jammer voor ons maar een goede veiligheidmaatregel voor deelnemers. Helaas leidt dit ook tot wat onduidelijkheid voor ons. Mogen wij wel of niet doorlopen of moeten we ergens schuilen? En waar moeten we dan schuilen? Het is niet persé veiliger om onder een boom door te rennen dan er eronder stil te gaan staan.

We lopen de run gewoon uit

Wij kiezen ervoor rustig door te lopen. Het parcours is inmiddels verandert in een echt modder feest. Ik kom er redelijk makkelijk doorheen met mijn trailschoenen, maar mijn vriendinnetje heeft het een stuk lastiger met een paar gewone hardloopschoenen. Ik zie heel wat glijpartijen en mensen echt op hun snuffert in de modder belanden. Lees meer over wat je aantrekt tijdens een obstacle run.

Na een kilometer of 8 begint het wat droger te worden en trekt de onweer langzaam weg. De sfeer tussen de lopers was al goed, maar met het stoppen van de regen, lijkt de saamhorigheid nog groter. Iedereen doet een vreugde dansje en er wordt veel geholpen en gepraat tussen de deelnemers. De meeste obstakels gaan ook weer open.

The walls

De vreugde dat alle obstakels weer opengaan is van korte duur. Daar zijn ze dan hoor mijn grootste vijanden; de muren! We staan even in de rij voordat wij aan de beurt zijn om erover heen te klimmen. Heel fijn al die bedenktijd. Mijn hart gaat lekker tekeer. Terwijl we samen een strategie proberen te bedenken hoe we elkaar erover heen gaan helpen, worden we opgetild en krijgen we handen toegereikt van alle andere lopers om ons heen. Wat zorgt dat toch iedere keer weer voor een kippenvel moment. Alle obstakel lopers helpen elkaar onderweg! Niet helemaal zelfstandig zoals ik mijzelf had voorgenomen. But I’ve beaten the wall! Zonder vallen en ehbo bezoeken! Yes finally!

Na de Execution (een plank waarop je gaat staan en de grond letterlijk onder je vandaan komt) en Pipe Runner die we door onweer en regen toch echt niet hadden willen missen, bereiken we de finish. Level Mud Masters Biddinghuizen 2018 cleared! 

Mud Masters Biddinghuizen 2018

Trots

Nadat we we over de finish zijn gekomen overkomen ons twee gevoelens. Koud! Door de regen, spanning door het weer en inspanning hebben we het alletwee redelijk koud gekregen. Trots! Ondanks het weer en onze onzekerheden over hoe langzaam we zouden zijn of muren hebben we de run uitgelopen! Voor mijn vriendin zelfs de allereerste obstakel run! Door het weer zeker niet de makkelijkste run en toch heeft ze doorgezet en is ze door blijven lopen! We zijn trots op onzelf en op elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − = 16