Review obstacle run trainingslocatie BOK Den Haag

0
784
BOK Den Haag obstacle run trainingslocatie

Obstaclerunners.com was uitgenodigd om de faciliteiten van BOK Den Haag te testen. BOK had OCR Trainer Tim de Wildt gevraagd een training te verzorgen en we konden vrij trainen in de ruimte. Hieronder een review van deze obstacle run trainingslocatie.

De faciliteiten

BOK Den Haag is gevestigd in de Uithof en is makkelijk te bereiken. Je kan in een straal van 10km om de Uithof bordjes volgen als met de fiets of auto komt. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. BOK Den Haag is een indoor locatie waar je beschut tegen regen en wind bent. Het parcours ligt naast de ijsbaan dus je hebt wel het gevoel dat je buiten bent. Het is binnen ongeveer even warm (of koud) als buiten, hou daar rekening mee met je kleding. 

In de Uithof zijn uitgebreide horecavoorzieningen. Er is een restaurant met een ruim assortiment, maar hou er rekening mee dat je hier geen sport specifieke drankjes en eten kan bestellen (bring your own Shake or Bar).

De obstakels 

BOK Den Haag heeft een afwisselend aanbod van obstakels. Alle obstakels zijn met hout gemaakt. Er zijn veel touwen, monkey bars, ramps, wheel of steel, apen hang, muren van alle hoogtes en nog veel meer. De omgeving is opgebouwd in zones. Op elke Zone kan je iets anders oefenen. Dankzij de touwen die overal in alle vormen terug te vinden zijn, kan je verschillende technieken leren. De meeste obstakels zijn toegankelijk en andere zijn wat ingewikkelder. Met de uitleg van een trainer kan je best veel dingen doen. Dit is gunstig als je nieuw bent met obstacle runs en obstakels, een aanrader dus.

BOK Den Haag obstacle run trainingslocatie

BOK Den Haag obstacle run trainingslocatie

 

 

 

 

Cardio en krachttraining

Er is bij BOK Den Haag een ijsbaan in plaats van een loopband of roeimachine en tribunes in plaats van heuvels. Je kan dus goed conditie raining doen in combinatie met de obstakels. De trainers springen hier goed op in en verzinnen leuke en uitdagende oefeningen als vervanging voor de standaard fiets of roeimachine uit de sportschool. Ruimte zat! Er zijn kettlebells, bulgarian bags en slamballs. Buiten de groepslessen zijn deze spullen te gebruiken als je zelf een training in elkaar wilt zetten. 

BOK Den Haag obstacle run trainingslocatie

Trainingsaanbod

Er is een variërend aanbod qua trainingen:

 • Bootcamp training
 • OCR
 • TRX Training
 • Personal training
 • Vrij trainen
 • Ouder en kind trainingen

BOK Den Haag beschikt over enthousiaste trainers en wij zijn dan enthousiast over hoe wij ontvangen en behandelt zijn.

Pro’s

 • Bijna alle obstakels die je bij een obstakel run tegenkomt kan je hier oefenen.
 • Je traint beschut van regen en directe wind.
 • Intervallen en vaartspelen is mogelijk op de tribunes direct naast het parcours.
 • Er zijn ervaren trainers die je kunnen helpen en een parcours uitzetten voor jou en je trainingsmaatjes.

Con’s

 • Een meer ervaren obstacle runner of survival runner zal op deze locatie niet uitgedaagd worden. Een ‘low rig’ of ‘Salmon Ladder’ kom je niet tegen, daarvoor zal je een andere locatie moeten opzoeken.
 • De locatie naast de ijsbaan is koud in de winter en warm in de zomer. Hou hier rekening mee.

Meer informatie over BOK Den Haag? Bezoek de website

Wil je meer lezen over hoe jij je kan voorbereiden op je obstakel run? Lees dan dit artikel voor meer informatie!

RECENSIEOVERZICHT
Kracht/conditie faciliteiten
Skills en techniek training
Inrichting en ruimte
OCR Individueel trainen
OCR Groepstrainingen
Kleedruimte en douches
Parkeergelegenheid
Horecavoorzieningen
Vorig artikelRecap Harbour Run Rotterdam 2018
Volgend artikelRecap Spartan Race Nederland Eiland van Maurik
Mijn naam is Jimmy, 21 jaar, en sinds 2017 actief als OCR-runner. Op 11 juni liep ik mijn eerste Mud Masters en het virus had me al vrij snel te pakken. Naast het sporten ben ik nog student aan de hogeschool van Rotterdam waar ik de docentenopleiding economie volg. Naast mijn studie, coach en begeleid ik nog een voetbalteam bij FC s-Gravenzande als trainer en werk ik bij de Viersprong Restaurant, Lounge & Events.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 37