Review obstacle run trainingslocatie Strong Viking Lab in Cuijk

0
1799

De meeste mensen die een run hebben gelopen kennen Strong Viking. Iedere liefhebber van de obstacle running sport weet dat in september 2018 de trainingslocatie Strong Viking Lab is geopend. De indoor trainingslocatie heeft alle bekende obstakels uit het Strong Viking parcours. De locatie is gelegen in Cuijk in het Strong Viking HQ. Het Strong Viking Lab is ingericht om jou voor te bereiden op je Strong Viking run. Jimmy heeft een bezoek gebracht aan deze locatie om hem te testen.

Faciliteiten en trainingen  

Aangekomen in het lab was ik direct onder de indruk van het praktisch ingerichte pand met de meest moderne obstakels. De trainingslocatie beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid. Alle faciliteiten die je wenst zijn aanwezig. Van een kluisje (zelf een slotje meenemen) tot aan luxe kleedruimtes met douches. De locatie is binnen maar het is verstandig om een lange tight aan te doen om je enkels en benen te beschermen.

Trainingen en Workshops

Het Lab verzorgt iedere zondag twee trainingen van 13:00-14:00 uur en 14:00-15:00 uur. Het lab en de obstakels zijn vooral gericht op verbetering van je skills technieken. Bij het trainen van de obstakels kan je door middel van de juiste tips het einde van het obstakel halen. 

Tijdens de training werk je ook aan je conditie en kracht. Na het volgen van vier trainingen mag je ook vrij trainen vanaf 15 oktober in de open lab uren.

Boek je training of cursus via deze link

Trainingsruimte en begeleiding

Het lab is gevestigd in een moderne sportschool en de ruimte die het lab biedt is een grote werkvloer waar je kracht en core oefeningen op kunt doen met hieromheen de obstakels gebouwd. 

De geplaatste obstakels zijn ook terug te vinden in het het parcours van Strong Viking en OCR Series. Ik vond de pipe runner, low rig, salmon ladder en moving peg boards super om te oefenen op deze locatie. Maar ze hebben ook; Spinning Wheels, Monkey bars, floating boards en nog veel meer.

Het enige nadeel voor mij als randstedeling is dat het lab één vestiging heeft in Cuijk (20 minuten onder Nijmegen). Voor omwonende een perfecte trainingslocatie, voor anderen een leuk dagje uit! Een tip is om de site van Strong Viking in de gaten te houden voor komende events!

Pro’s

  • Alle laatste en relevante obstakels zijn aanwezig.
  • Goede trainers met een duidelijk uitleg.
  • Kracht en conditie training te combineren met Obstakel technieken.
  • Ruime lokatie met specifieke ruimte voor OCR training.

Con’s

  • Op dit moment zijn er 2 OCR groepstrainingen per week.
  • Het parkour bevat complexe en ingewikkelde obstakels die je in een cursus van 4 trainingen kan leren. Ideaal als je in de buurt woont een nadeel als je niet in de buurt woont.
  • Hardlopen is niet mogelijk in combinatie met skills training.
  • Er zijn zeker meer vestigingen in Nederland nodig om obstaclerunners zich zo goed voor te laten bereiden op hun run.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

93 − 90 =