Review obstacle run trainingslocatie Obstacle Skillz Purmerend

0
1164
ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Spider Walls

Hier is weer een nieuwe review! Ditmaal waren wij te gast bij Obstacleskillz in Purmerend. Met een groepje beginnende en ervaren obstacle runners hebben we de locatie getest. Benieuwd naar deze trainingslocatie, lees verder! 

Faciliteiten en trainingen  

Obstacleskillz is gevestigd in Purmerend, nabij Amsterdam. Het is een indoor trainingslocatie voor obstacle running en Ninja Warrior. Ze vrijwel alle obstakels die je kan bedenken en daarnaast goede voorzieningen voor kracht- en conditietraining. De horecavoorzieningen zijn goed, er is een kantine met standaardfaciliteiten. Een gezonde snack is wat lastig maar een eiwitten shake, cola, koffie en een snack zijn verkrijgbaar. Rondom het pand en in de omliggende straten is voldoende parkeergelegenheid. 

Breed aanbod

Als je binnenkomt loop je door ‘Jumpskillz’ naar de achterkant van het pand. De verleiding is groot om zelf even te springen op de trampolines 😉 (wat i.v.m. veiligheid niet mag trouwens). Zodra je de ruimte inloopt zie je dat het is ingericht met alle mogelijke obstakels. Je vindt alles wat je ook bij alle runs tegenkomt en nog veel meer. De standaard obstakels monkeybars, rings, muurtjes, touwen, snakes en halfpipe kun je hier oefenen. De meeste obstakels zijn voorzien van een enorme luchtzaak eronder om je op te vangen. Super veilig! 

ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Touwklimmen, Climbing wall
ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Muren en five steps
ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Warped wall / piperunner / storm the castle

Complexe obstakels

Ook zijn op deze trainingslocatie de meer complexe Ninja Warrior obstakels aanwezig. Tijdens een Strong Viking kan je de flying monkey, Salmon Ladder of Low Rig tegenkomen en Mud Masters heeft regelmatig obstakels van Urban Sky. Deze obstakels kun je allemaal vinden bij ObstacleSkillz. Wanneer je traint voor de 18/19km en 12/13km afstanden is het aanbod obstakels zeer compleet.

Veiligheid

Alle complexe obstakels kan je super veilig trainen met een harnas aan of luchtzak onder het obstakel. Uniek is dus dat er Ninja-Warrior obstacles zijn, die vragen wel een andere techniek en mindset. Ze zijn vaak wat explosiever en met meer risico dan de OCR obstakels. Evengoed is alles waarmee je je motoriek, souplesse en kracht traint mooi meegenomen.

Fitness mogelijkheden

Om de locatie compleet te maken is er een volwaardige boutique fitness faciliteit ingericht. Assaultbikes, roeimachines, squat racks, dumbells, kettlebells en meer voor functional training. Het is dus een plek waar je dagelijks zou kunnen trainen, wat helaas voor de meeste van ons niet is weggelegd, vanwege de afstand (bummer). 

ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Weighted Sled
ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Assault treadmill en Concept2 Row machines
ObstacleSkillz Purmerend Obstaclerunners.com
Assault Bikes met snakes, wave boards en pipe runner op de achtergrond.

Trainen bij Obstacleskillz

Obstacleskillz biedt arrangementen, groepstrainingen en vrij trainen aan. Als je regelmatig bij hen wilt trainen, dan is er een abonnement of strippenkaart. Als je eenmalig komt voor een vrienden/teamuitje, vrijgezellenfeest of teambuilding evenement zijn er arrangementen voor kinderen en volwassenen. De locatie is ook geschikt als gezinsuitje. Als de ouders aan de skills werken, kunnen de kinderen een Ninja Warrior les meedoen of bij JumpSkillz op de trampolines spelen. Jumpskillz en Obstacleskillz delen namelijk dezelfde ingang.

Tijdens de openingstijden loopt er altijd een trainer rond die jou kan helpen. Iedereen van beginner tot gevorderd kan zich hier wel een uur vermaken. Het instapniveau van de obstakels is relatief hoog en het kan overweldigend zijn. Mocht je nieuw zijn in obstacle running en/of Ninja Warrior, dan adviseren wij je om een proeftraining te boeken. Zelfs iemand die bekend is met normale obstakels kan zich verliezen in de mogelijkheden die deze locatie biedt.

Pro’s

  • Enthousiaste behulpzame trainers
  • Ninja Warrior trainers Dave en Boudewijn hebben veel ervaring in het training geven 
  • Kracht- en conditie trainer Emanuel kan je helpen sterker te worden 
  • Moderne en professionele obstacles die uitdagend zijn voor elk niveau
  • Voldoende kracht en conditie trainingsvoorzieningen
  • Je traint indoor, dus geen regen en wind

Con’s

  • De obstakels neigen meer naar Ninja Warrior dan naar die van obstacle running.
  • Relatief weinig obstakels voor beginners.
  • Zoveel mogelijkheden dat één bezoek eigenlijk niet voldoende is.
  • Grote kans op open handen en/of blaren als je niet getraind bent (handschoenen kunnen helpen).

Wij willen de trainers en de eigenaar bedanken voor de gastvrijheid en alle behulpzame tips & tricks!

Wil jij ook een keer trainen bij Obstacleskillz? Kijk dan op op de website.

RECENSIEOVERZICHT
Kracht en conditie faciliteiten
Skills en techniek faciliteiten
Inrichting en ruimte
OCR Individueel trainen
OCR Groepstrainingen
Kleedruimte
Parkeergelegenheid
Horecavoorzieningen
Vorig artikelRecap Spartan Race Nederland Eiland van Maurik
Volgend artikelHet mentale aspect van obstacle running
Yuri Beekman is REPS level 4+ en Overload TOP gecertificeerde Personal Trainer, bewegingsdeskundige en voedingsspecialist. Als medeoprichter en chef training & voeding bij obstaclerunners.com schrijft en redigeert hij artikels die mensen helpen met de beste voorbereiding op hun run. In 2017 trainde hij voor een Iron Viking Obstacle Run Marathon en werd hij gegrepen door het plezier en harde werken. Na de Iron Viking uitgelopen te hebben is hij zich gaan verdiepen in trainings methoden en voeding om runs nog beter te lopen. Hij coacht diverse WK obstacle run atleten naar succes. Naast OR.com is Yuri hoofdtrainer en eigenaar van Body Rock en Body Logic. Het uitgangspunt voor alles wat hij doet is het helpen van mensen op elk vlak. Of het nou gaat om training, voeding of mindset training, Yuri kiest altijd een praktische en eenvoudige route naar succes. Er zijn verschillende wegen en die moeten op het juiste moment bewandeld worden om succesvol te zijn en blijven. Alleen datgene waar iemand energie van krijgt is succesvol. Op deze manier helpt hij met PT, voedingscoaching en bootcamps super veel mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 − 70 =