Review: Trailschoen ASICS GECKO XT

0
1682

Heb je weleens een gekko zien klimmen tegen een muur? Het lijkt wel of die kleine beestjes blijven plakken op de muur. Toen ik de naam van de nieuwe ASICS trailschoen GECKO XT hoorde kreeg ik meteen het volle vertrouwen dat ik met deze schoen niet zo snel een uitglijder zou maken! Inmiddels heb ik er één obstacle run gelopen op deze trailschoenen, dus hierbij mijn eerste indruk!

ASICS GECKO XT

De GECKO XT trailrunningschoen is er voor dames en heren. Volgens ASICS geeft deze schoen trailrunning een nieuwe dimensie met de kracht van ‘GeckoTrac’ rubber. De nieuw ontworpen zool van de GECKO XT geeft je goede grip op gladde oppervlakken zoals rotsen, boomwortels en boshellingen en is uitvoerig getest door het sportwetenschappelijk instituut op het ASICS hoofdkwartier in Japan. Een andere primeur voor de GECKO XT is de toepassing van de FlyteFoam middenzool – dit is de eerste ASICS trailschoen die beschikt over dit superlichtgewicht middenzoolmateriaal. FlyteFoam zorgt ervoor dat elke stap en sprong worden gevolgd door een zachte landing zonder dat de schoen hierdoor wordt verzwaard.

Mijn ervaring

Alleen de naam sprak mij direct erg aan. Inmiddels heb ik een kleine angst opgebouwd voor gladde obstakels zoals Storm the Castle bij Strong Viking. Dus kom maar door met een schoen met goed grip.

De schoen voelt ontzettend licht en zacht aan de voet. Wel heb ik een halve maat groter nodig dan mijn normale hardloopschoenmaat. De meeste trailschoenen voelen robust en stevig aan. Deze schoen zit direct erg lekker. Het is erg handig dat je de veters kan wegstoppen in een speciaal vakje. Wel valt het mij op dat het materiaal erg kwetsbaar is. Wellicht voor obstacle running te kwetsbaar, maar er was maar één manier om hier achter te komen; door te gaan lopen!

De eerste kilometers merk ik dat er ontzettend veel demping in de schoen zit. Dit voelt erg comfortabel. Ondanks dat er geen speciaal touwklim stuk op de schoen zit, ervaar ik geen moeite qua grip op het touw. Er zitten in verhouding kleine noppen onder de schoen als het vergelijkt met de triailschoenen van inov8. Het parcours was behoorlijk modderig en glad maar met de ASICS GECKO XT had ik goed grip op de grond.

Wel merk ik dat de schoen een lichte bescherming biedt tegen steentjes en rotsen. Ik doe mezelf geen pijn, maar maak me een klein beetje zorgen over of de schoenen het terrein wel overleven.

En dan de grootste vraag: hoeveel grip heb je op obstakels? Dit kon ik perfect testen op het obstakel Storm the Castle, een modderige, gladde halfpipe. Normaal heb ik het gevoel dat ik weinig grip heb, maar dat was dit keer geen probleem. Zonder uitglijden sprintte ik naar boven. Dus de schoen is zeer geschikt voor gladde obstakels.

De pro’s

  • Lichte schoen
  • Voldoende demping
  • Comfortabele pasvorm
  • Zeer goede grip
  • Krimpen niet (drogen met kranten)

De con’s

  • Dun materiaal bovenkant. Hierdoor kwetsbaar *
  • Geen specifiek touwklim stuk

*Ik kan geen goede uitspraken doen over de duurzaamheid van de schoen. Mijn eerste gevoel is dat de schoen erg kwetsbaar is. Na de eerste run zitten er wat kleine beschadigingen op de stof, maar verder zien ze er nog goed uit. Wanneer ik meerdere runs heb gelopen, wordt deze review geüpdated!

 

RECENSIEOVERZICHT
Design
Duurzaamheid
Grip
Steun
Afwatering
Gewicht
Bescherming
Vorig artikelOpgeven of doorgaan? Ik ga ervoor!
Volgend artikelFitbit Ionic geschikt voor obstacle runs?
Ik ben Sharona, 26 jaar, fanatiek obstacle runner, social media manager in de sportmarketing en ik heb een enorme drive om anderen te helpen en inspireren om gelukkig, gezond en sportief te leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 − = 20