Review: Reebok All Terrain Super OR

0
774

Inmiddels heb ik 3 runs (Mudmasters Biddinghuizen 12k, Mudmasters Scheveningen 10k, Strong Viking Beast 19k) gelopen op de Reebok All Terrain Super. Bovendien heb ik ze gedragen in een jungle trail door de bossen op Sumatra Indonesië. Al met al diverse terreinen en een uitstekende test voor deze schoen.

Reebok en Spartan

Reebok is door sponsoring van Spartan natuurlijk onlosmakelijk verbonden met obstacle racing en brengt om die reden kleding en schoenen uit die speciaal daarvoor geschikt zouden moeten zijn. Spartan races worden over de hele wereld gehouden op diverse ondergronden en terreinen. Denk aan onverharde wegen in bospaadjes, maar ook verharde wegen zijn vaak onderdeel van een run. Bovendien moeten ze goed grip hebben bij obstakels zoals touwklimmen en “Storm the castle”. Goede obstacle run schoenen moeten daarom aan nogal wat voorwaarden voldoen.

Reebok All Terrain Super OR

Met de All Terrain Super beweert Reebok een schoen te hebben ontwikkeld voor iedere ondergrond. Daarnaast geven ze onder andere de volgende features mee:

Features:

 • Ripstop CORDURA® materiaal voor stevigheid en lichtgewicht
 • Geen veters maar een snel strik systeem
 • Vierkante sterke noppen voor verbeterde grip op iedere ondergrond
 • Kleiner profiel in het midden van de zool voor betere grip voor obstakels zoals touwklimmen
 • Ingebouwde gaatjes voor afwateringssysteem
 • Kleverige rubbere buitenkant voor verbeterde grip

All Terrain Super OR to the test!

Toen ik de schoenen besteld had en ze de volgende dag ontving, merkte ik direct het gewicht op. Ondanks mijn maat (48,5) voelde ze super licht. Bij elkaar wegen ze dan ook nog geen 500 gram. Extreem lichtgewicht dus. Ik deed ze aan en ze zaten direct perfect, hoezo inlopen?

Tijdens de verschillende runs is mijn grip door de noppen op de bospaadjes prima, ook op wat hardere ondergrond voldoet de schoen aan de verwachtingen. De schoen geeft wel wat minder ondersteuning aan de voet bij het hardlopen. Voor mij als ervaren loper is dat echter van mindere zorg.

Aandachtspunt is wel dat wanneer er bij een run vlak voor bijvoorbeeld “storm the castle” erg veel modder is er behoorlijk wat modder tussen de noppen kan gaan zitten. Hierdoor verlies je grip. Het is dus zeker aan te bevelen om je schoenen eerst even iets vrij te maken van deze modder voordat je net zo hard weer naar beneden glijdt als dat je naar boven probeert te rennen. Dat heb ik dus ook “the hard way” moeten leren.

Voor onder andere het touwklimmen heeft de schoen speciaal in het midden van de zool een aparte structuur met kleinere noppen voor verbeterde grip. Hieruit blijkt wel de ervaring die Reebok op doet bij Spartan Racers. Een kleine maar handige aanvulling op de schoenen. Tenzij je natuurlijk de touwen neemt als een beest en alles legless doet ;).

Bij waterobstakels komen de schoenen echter pas echt tot z’n recht. Binnen een mum van tijd is al het water weer uit je schoenen en na een kilometer ook weer volledig droog.

Reebok heeft er voor gekozen om geen veters te gebruiken in deze schoenen maar een speciaal systeem te maken waarbij je door middel van een schuifje je schoenen vast maakt. Ik snap dat normale veters water en modder opnemen en dus niet super handig zijn voor wat ze met de schoenen willen bereiken. In de praktijk vind ik dit systeem echter nog onvoldoende werken. Gedurende een run ben ik regelmatig bezig mijn schoen opnieuw vast te maken omdat ze losraken. Bovendien zijn de touwtjes veel te lang waardoor ik 20 cm touw onder de andere touwtjes moet frommelen. Daar heb ik dus weinig zin in iedere keer.

Inmiddels heb ik nu 3 runs en een trail gelopen en moet ik constateren dat ik nieuwe schoenen nodig heb. Niet omdat de schoen niet meer voldoet aan mijn eisen maar omdat op 1 van de schoenen de bovenste rubber laag is losgelaten. Ik weet niet of dit een fabricagefout is of dat dit bij andere ook het geval is, maar ik had gehoopt toch net iets langer te kunnen doen met deze schoenen. Op het gebied van duurzaamheid is dus nog wel wat te verbeteren.

Voordelen

 • Super lichtgewicht schoen
 • Uitstekend afwateringssysteem
 • Goede grip op alle ondergronden
 • Speciaal deel van de zool gemaakt voor obstakels zoals touwklimmen

Nadelen

 • Striksysteem werkt onvoldoende
 • Duurzaamheid laat iets te wensen over
 • Bovenkant is iets te stijf waardoor er steentjes in je schoenen komen
 • Weinig steun bij de enkels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 − 72 =