Recap Trifecta Spartan Race Berlijn

0
393
Spartan Berlijn 2018 Trifecta

Spartan Trifecta (40+ km 85+ obstakels) 

Mijn eerste Spartan Race Berlijn was ontzettend gaaf met een uitdagend parcours dwars door het bos. Voor wie mijn eerdere verhalen heeft gelezen of me volgt op Instagram weet dat ik al eerder een Iron Viking heb gelopen en de 24HR Games van Mud Masters heb gedaan. De  uitdaging om drie Spartan afstanden op één dag te lopen kwam dus niet uit het niets.

Het doel was simpel. We wilde onderstaande Spartan afstanden uitlopen.

  • Beast (20+ kilometer/35 obstacles);
  • Super (13+ kilometer, 29 obstacles) en
  • Sprint (6+ kilometer/23 obstacles).

De afstanden zijn totaal ongeveer 39 kilometer, maar als we één ding weten van Spartan Race is dat zij niet zuinig zijn met kilometers. Dus we wisten niet precies waar we aan begonnen.

Mijn voorbereiding

In een normale trainingsweek probeer ik 3 of 4 keer in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast doe ik 2 à 3 keer (bij voorkeur buiten) cardio trainingen. De trainingen combineer ik vaak wat soms dus meerdere trainingen op één dag betekent. Hiernaast heb ik geen bijzonder eetpatroon maar let ik er wel op dat ik minimaal 2,5 liter water op een dag drink en probeer ik waar mogelijk genoeg te slapen.  

jimmy - Spartan Berlijn 2018 Trifecta

The Beast (20+ km)

Samen met Joeri Jacobs startte ik de uitdaging met de langste afstand, the Beast. Het duitse terrein in de buurt van Berlijn lag midden tussen de grote bossen en het parcours was dan ook goed hobbelig tussen alle bomen door. We konden lekker door kachelen en de obstacles gingen goed, echter merkte we wel dat het vooral obstakels waren op kracht er was verrassend weinig techniek nodig om erdoorheen te komen. Uiteindelijk was de afstand ongeveer 21 of 22 km. Ik heb niet naar de tijd gekeken omdat we super snel door moesten naar de volgende afstand; the Super.  

The Super (13+ km)

Helaas hadden wij amper tijd om even alles op een rijtje te zetten en moesten wij direct doorrennen naar de start van de super. We hebben snel de hoofdband verwisseld en nieuwe timetracker omgedaan. De super was hetzelfde als de beast op één lange lus door het bos na. Het parcours was voornamelijk bos en smalle paden door de bosjes. De meeste obstacles van Spartan Race zijn tillen en sjouwen. Ook waren er meerdere balansoefeningen en de klassieke obstacles als speerwerpen en touwklimmen. Uiteraard zijn we meerdere muren tegengekomen die overtroffen moesten worden. Na ongeveer 15 km hebben we de finish van the super gehaald! Door met the sprint!

jimmy - Spartan Berlijn 2018 Trifecta

De Sprint (6+ km)

5 minuten te laat….. Hoewel er geen officiële cut-off tijden was moesten wij wel in de laatste heat van 14:30 starten. Het halen van de laatste heat was op papier geen lastige opgave maar er waren omstandigheden waar wij niets aan konden doen. Op het parcours van de Super waren veel rijen bij obstacles en was inhalen op de smalle paden moeilijk. Wij kwamen dus 5 minuten te laat voor onze sprint en tevens laatste heat. Gelukkig was Spartan Race zo tolerant om ons toch te laten starten! Hetzelfde als bij de wissel van de Beast naar de Super wisselde we snel hoofdband en timetrackers en begonnen aan de laatste 6 km. De sprint was ondanks de vele pijntjes en krampen een kwestie van uithouden. Na bijna 7 uur en ongeveer 44 kilometer hebben we voor de laatste keer de finish gehaald! 

jimmy - Spartan Berlijn 2018 Trifecta

Next OCR Run!?  

13 oktober 2018 start ik samen met Joeri Jacobs aan de Iron Viking in Spaarnwoude! 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 − = 28