Naam
Bo de Groot

Geboortedatum
18 februari 1999

Woonplaats
Veenendaal

Beroep
Student aan de Hogeschool Utrecht Chemische Technologie.

OCR atleet sinds
Sinds mei 2016

Gekwalificeerd voor het EK of WK van…
EK & WK 2016 en 2017

Onderdeel van OCR Team
Team Urban Sky

Trotse ambassadeur van…
Ik ben ambassadeur en atleet bij Team Urban Sky en Inov8 Benelux. Team Urban Sky is het eerste OCR team in Nederland en België, die mij als sporter ook financieel ondersteunt in het behalen van mijn sportieve doelstellingen. Heel gaaf om te ervaren dat wij echt als team opereren, en dat er partners zijn die dit project ondersteunen. 

Wat was je eerste obstacle run?
Mijn eerste obstacle run was Strong Viking Amsterdam

Wat was je gevoel na je eerste obstacle run?
Voldaan. Ik had nog nooit z’n lange afstand (odin wave, 19 km) hardgelopen. Maar het ging goed en ik kwalificeerde mij meteen voor mijn eerste EK.

Wat vind je zo leuk aan OCR dat je als atleet deelneemt?
Het leuke aan OCR vind ik dat je een goede uithouding en doorzettingsvermogen moet hebben. Ik ben competitie gaan lopen zodat ik niet meer heel lang hoefde te wachten bij de hindernissen en lekker kon strijden tegen de beste.

Wat zijn je hobby’s?
Sporten

Waarop ben je het meest trots?
Dat ik Europees Kampioen (leeftijd 16-19 jaar) en Wereld Kampioen (leeftijd 13-17 jaar) en daarnaast binnen de survival Nederlands Kampioen en circuit winnares (15-17 jaar) (de beste over 15 wedstrijden) in 1 jaar tijd geworden heb.

Wat is je volgende doelstelling?
Het hoogst haalbare op het EK en het WK en kijken waar ik sta binnen de OCR Series.

In welk onderdeel van OCR blink je uit?
Hindernissen

Wat is je favoriete trainingslocatie?
Survival Team Ede en Obstacle Skillz

Wat is jouw ultieme OCR trainingstip?
Doe waar je goed in bent en hou plezier in de sport!

Lees meer over Bo de Groot haar sucessen op deze pagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 − = 58