Naam
Robin de Jager

Geboortedatum
4 december 1990

Beroep
Horeca medewerker

OCR atleet sinds
2018

Gekwalificeerd voor het EK of WK van…
WK2018

Onderdeel van OCR Team
Ik ben nog een onderdeel van een OCR Team op dit moment

Wat was je eerste obstacle run?
Mijn eerste run was op 26 maart 2017, de Mud Edition van Strong Viking. Een paar weken van te voren werd ik door vrienden gevraagd om mee te lopen.

Wat was je gevoel na je eerste obstacle run?
Overweldigd! Ik was nog redelijk onbekend met obstacle runs, ongetraind en onervaren, maar een super mooie ervaring die smaakte naar veel meer! De spierpijn die de volgende dagen volgde heb ik voor lief genomen en snel volgde de inschrijving voor de Hills Edition van Amsterdam en de Water Edition in Gent.

Wat vind je zo leuk aan OCR dat je als atleet deelneemt?
De sfeer tussen de OCR lopers onderling. Zowel bij de fun runs en de competitie lopers heerst een super goede sfeer, al is het tijdens de ocr series wel ieder voor zich, vooraf en na afloop hangt er een hele positieve sfeer die in mijn ogen erg kenmerkend is voor de OCR community. Na een aantal fun runs, heb ik eind 2017 besloten om mij in te schrijven voor de ocr series van Strong Viking. De combinatie tussen de verschillende aspecten, kracht, uithoudingsvermogen en techniek, stelt je iedere keer weer in staat om het uiterste van jezelf te vragen en grenzen te verleggen. Het is enorm tof om angsten te overtreffen, je grenzen verleggen en je telkens meer uit je lichaam kunt halen.

Wat zijn je hobby’s?
Naast het lopen van obstacle runs en het trainen hiervoor, heb ik al sinds mijn negende een seizoenkaart van FC Utrecht. Hier zit ik dus al bijna 20 jaar op de tribune tijdens de thuiswedstrijden.

Waarop ben je het meest trots?
De kwalificatie in mijn eerste seizoen voor het WK van 2018 in Engeland.  

Wat is je volgende doelstelling?
De prestaties van afgelopen seizoen overtreffen in het komende seizoen. De lat leg ik tijdens iedere race iets hoger en ga proberen om in het nieuwe seizoen weer iets beter te worden in de verschillende onderdelen van OCR.

In welk onderdeel van OCR blink je uit?
De technische obstakels vind ik het leukste om te doen, de krachtonderdelen liggen mij nog iets minder op dit moment. Maar op elk vlak is er nog genoeg ruimte voor verbetering!   

Wat is je favoriete trainingslocatie?
Family Fit Indoor Survival in Staphorst

Wat is jouw ultieme OCR trainingstip?
Combineer de verschillende aspecten van OCR in je trainingen. Zowel looptrainingen, techniek en kracht heb je nodig om beter te worden. Ik probeer zelf een zo optimale combinatie tussen deze drie aspecten te vinden.

Robin volgen

Instagram

Facebook

Twitter

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =