Naam
Charlotte Velthuijsen

Geboortedatum
5 juni 1997

Beroep
OCR Fotograaf/Fysiotherapie Student

OCR atleet sinds
April 2015

Gekwalificeerd voor het EK of WK van…
EK – 2016/2017 WK-2016

Wat was je eerste obstacle run?
Mijn eerste obstacle run was de Man of Steel run op het strand van scheveningen. In april 2015!

Wat was je gevoel na je eerste obstacle run?
Ik was compleet gebroken! en dat na maar 3,5 kilometer! Ik was nog niet zo een sporter op dat moment dus voor mij was dat echt een enorme overwinning. Ondertussen is 3,5km niet eens veel moeite meer.

Wat vind je zo leuk aan OCR dat je als atleet deelneemt?
Het is elke keer een stapje uit mijn comfort zone, elke keer leer ik weer iets nieuws over mijzelf. De reden dat ik competitie ben gaan lopen is om mijzelf meer uitdaging en druk te geven. Toch nog een poging het obstakel te halen, toch nog even doorbijten en niet gaan wandelen. Deze druk heb ik nodig om het beste uit mijzelf te halen! 

Wat zijn je hobby’s?
Fotografie. Wanneer ik zelf niet aan het lopen ben, ben ik vaak langs de kant te vinden als fotograaf. Dit kan als werk zijn maar ook om foto’s te maken van vrienden en andere racers.

Waarop ben je het meest trots?
Dat ik de Iron Viking in 2017 heb uitgelopen. Ik had namelijk nooit bedacht dat ik ooit een keer een marathon afstand zou gaan afleggen in mijn leven, en toch heb ik het gedaan.

Wat is je volgende doelstelling?
Ik wil volgend seizoen sneller kunnen lopen, waardoor ik wat hoger in ranking van mijn age-group kom, en hopelijk naar het OCRWC in 2019 kan.

In welk onderdeel van OCR blink je uit?
De obstakels zelf. In hardlopen ben ik namelijk niet zo een held. Maar 95% van de obstakels kan ik zelfstandig in de eerste poging uitvoeren. Wanneer ik een fun-run loop mannen een klein deukje in hun ego oplopen, omdat zij je niet kunnen helpen.

Wat is je favoriete trainingslocatie?
Ik heb niet 1 favoriete trainingslocatie. Zelf vind ik de runs zelf de beste trainings locatie omdat je daar alle obstakels heb zoals ze ook echt in de race zelf zijn.

Wat is jouw ultieme OCR trainingstip?
Luister goed naar je lichaam. Het is een teamsport tussen jou en je lichaam, dus werk goed samen!

Volg Charlotte

 

Instagram fotografie

Instagram persoonlijk

Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 20