Naam
Henk-Jan Schipper

Geboortedatum
5 september 1978

Woonplaats
Hazerswouderijndijk

Beroep
OCR Trainer

OCR atleet sinds
2014

Gekwalificeerd voor het EK of WK van…
2014

Onderdeel van OCR Team
Team Spartain Fit

Trotse ambassadeur van…
Spartain Fit

Wat was je eerste obstacle run?
Mijn eerste run was de 1e Mudmasters in 2012.

Wat was je gevoel na je eerste obstacle run?
Ik voelde me voldaan, mijn batterij was weer opgeladen. Ik voelde elke spier in mijn lichaam en dat vond ik heerlijk. En na iedere run was ik weer een kilo of 2 kwijt.

Wat vind je zo leuk aan OCR dat je als atleet deelneemt?
Het leukste vind ik dat je steeds voor nieuwe uitdagingen/obstakels komt te staan. Nadat ik in ongeveer 1 jaar 40 kilo kwijt was en de Iron Viking had gelopen. Wist ik dat ik steeds voor aan in de groep eindigde. Wat mijn honger naar meer snelheid, kracht en techniek aan wakkerde.

Wat zijn je hobby’s?
Mijn hobby’s zijn kracht training, fietsen , hardlopen en obstakels bouwen op mijn eigen parcours.

Waarop ben je het meest trots?
Op mijn prestatie in Amerika in 2014. Hier behaalde ik een 17e plaats in mijn age groep op het OCR World Championship. En met ons team SpartainFit een 3e plaats als team tijdens het Word Championship 2016 in Londen.

Wat is je volgende doelstelling?
Een mooie plek op het OCR World Championship pakken in Londen 2018. Daar ga ik nog één keer alles op alles zetten. Dat betekent vol er voor gaan: geen feestjes, aangepast eten, strak trainen, rusten volgens schema en keuzes maken!

In welk onderdeel van OCR blink je uit?
Over het algemeen pak ik altijd alle obstakels in 1x en blijf ik op stoom. Train as you fight, and fight as you have trained.

Wat is je favoriete trainingslocatie?
Spartainfit OCR Parcours

Wat is jou ultieme OCR trainingstip?
De Spartainfit OCR HIT TRAINING zowel outdoor als indoor.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 53