EK OCR deelnemer Merel Sas traint om beter te worden

0
547

Highlight: Elite Apparel Athlete 

Ik ben een sponsored athlete geworden van het Zweedse kleding merk Elite Apparel Sweden. Daar ben ik mee in contact gekomen doordat Angela graag de Nederlandse vlag op een legging wilde. Dat kon als er minimaal een aantal mensen de legging kochten. Later werden er Elite Apparel Sweden ambassadeurs gezocht. Nadat ik me hierop heb ingeschreven ben ik door Dijana Hanning (de eigenaresse) gevraagd of ik een sponsored athlete wilde worden. Daar heb ik natuurlijk JA op gezegd.

Kwalificatie voor het EK in Denemarken

Ik ben naar Duitsland geweest voor mijn kwalificatie wedstrijd voor het EK OCR. Ik moest hiervoor naar Winterberg toe (mijn tweelingzus Bente deed ook mee). Het was een afstand van 12 km, het parcours was met veel hoogtemeters wat ik wel prettig vond. Ik heb flink tempo kunnen maken waardoor ik met een voorsprong van net iets meer dan 20 minuten over de finish kwam! Ik startte als jongste in mijn leeftijdsgroep(18-24) en finishde als eerste! Alle obstakels in 1 keer gehaald. En ook mijn tweelingzus heeft zich hier gekwalificeerd voor het EK OCR zij werd vierde. Wat was ik onwijs trots op Bente dat ze samen met mij naar het EK kon.

Minst favorite obstakel

Op 20 mei was de OCR Series Hills Edition en natuurlijk met mijn niet zo favoriete obstakel: De Fjord Drop. Daar heb ik vorig jaar mijn wedstrijd hesje ingeleverd. Dit obstakel zat de hele wedstrijd in mijn hoofd. Oke eerlijk is eerlijk ik heb wel even boven gestaan en een traantje gelaten. Maar ik ben er toch afgegaan (mega dankjewel aan Benjamin Meeuse). Ik kwam met nog een half uur voor de cut off tijd van 3 uur en 30 minuten op het eind terrein. De Low rig, Pegboard, Flying Monkeybar haalde ik niet. Dus het werd nog spannend met de penalties die ik moest pakken. Maar toch ben ik voor de allereerste keer gefinisht met hesje binnen de cut off tijd. Wat was ik opgelucht toen ik bovenop de walhalla steps zat met mijn hesje nog aan! Ik doe de OCR Series sinds 2017 mee en was nog nooitmet hesje gefinisht. De enorme ontlading die los kwam bij de finish kan je zien op de foto hieronder.

OCR series Finals

Bij de OCR Series World Finals mocht ik als Elite starten in een ‘Geel Hesje’. Iets dat ik al wil sinds dat ik de Series meeloop. De World Finals waren zwaar maar ook hier ben ik gefinisht met hesje binnen de cut off tijd. Volgende event: Het EK OCR in Denemarken.

EK OCR Denemarken

Het EK OCR in Denemarken zou mijn tweede EK worden. De obstakels op het parcours zien er gaaf uit en ik krijg alleen maar meer zin in de wedstrijden. Ik liep alle drie de races: de short course, standard course en de team race.

De Short Course was enorm zwaar, hierdoor hebben heel weinig lopers het gehaald. De organisatie had mede doordat er zoveel mensen gefinisht zijn zonder bandjeveel aanpassingen gemaakt voor de standard course. Ik was daar één van en was blij dat ze aanpassingen hadden gedaan.

De Standard course was alsnog zwaar. De dag ervoor had ik ook al geracet. De warmte maakte het ook zwaar voor iedereen. Bij de Wave Hanger van Urban Sky heeft het even geduurd voordat ik daar doorheen was. Maar het aller belangrijkste was dat ik mijn bandje nog had. Die wilde ik zo lang mogelijk houden ook. Het obstakel waar ik op het vorige EK mijn bandje heb moeten laten afknippen was helaas ook dit jaar het geval. De stairway to heaven was te zwaar na alle voorgaande obstakels. Verslagen en een beetje verdrietig heb ik de wedstrijd afgemaakt. Ik heb de obstakels nog wel gedaan maar toch wel een beetje met een dubbel gevoel. Het voelde alsof het hele jaar trainen voor niets was geweest. In Canada bij het WK vloog ik er zo doorheen en dan nu weer niet gehaald. Gelukkig werd ik door mijn ouders, zus en mijn vriend opgepept. Daardoor ben ik toch tevreden met wat ik heb behaald!

EK OCR Team race

Team Dirt Dutchies bestaande uit Roy, Jurgen en ik. We hadden super veel zin om te knallen. Het eerste gedeelte was voor mij. Dat bestond onder andere uit twee keer met een zandzak rennen. Hierna gaf ik “het stokje’’ door aan Jurgen. Jurgen heeft flink wat mensen in kunnen halen weer waardoor Roy niet zolang hoefde te wachten. Roy nam het techniek gedeelte op zich. We hebben alle drie ons best gedaan om met bandje te finishen. Het werd alleen even heel erg spannend bij de Dominator op het laatste gedeelte, maar ook dat haalde Roy. De euforie dat we nu zeker met bandje zouden finishen was enorm. We finishde met bandje als 22ste gemixte team. We hebben samen enorm genoten van deze wedstrijd.

Dit was waarschijnlijk de eerste en laatste keer dat ik drie afstanden loop in 3 dagen. Maar wat een ongelofelijk leuk weekend heb ik gehad in Denemarken de Twee commentatoren Stuart en Bryan waren zo leuk. The wine monster ben ik genoemd door Stuart. Dus als je volgend jaar een meisje met een shirt Wine Monster erop ziet lopen, dan ben ik het. Bente mijn tweeling zus heet The Beer Monster.

Mijn training

Ik wilde sterker worden. Door meer krachttraining te gaan doen is dat gelukt. Ook ben ik fanatiek gaan trainen bij SurvivAlkmaar. Die trainingen in combinatie met hardloop training hebben ervoor gezorgd dat ik met hesje gefinisht bij de OCR series. Ik ben super trots dat ik dit eindelijk heb bereikt. 

Mijn grootse obstakel was een Acute Blessure

Bij de mud edition OCR series ben ik bij de tweede km uitgevallen. Ik had dezelfde  enkelband twee keer verrekt. Dus dat was enorm balen! De OCR series in gent kwam ook al snel. Ik was niet helemaal hersteld maar heb de OCR series in Gent wel uitgelopen. Helaas had ik net aan de cut off tijd niet gehaald. Tijdens het EK raakte ik mijn bandje kwijt bij The Stairway To Heavenvan Reborn (Stairway to Hell kunnen ze em beter noemen). Maar het gaat me lukken! Volgend jaar in Polen.

Mijn doelen voor 2019

Met het seizoen van 2018 achter me ben ik super tevreden en trots! Ik kijk nu uit naar 2019 en heb mijn doelstellingen alvast opgeschreven!

  • EK en WK OCR Kwalificaties binnenhalen
  • EK en WK met bandje eindigen
  • Ratrace in engeland uitlopen
  • Man vs coast trail
  • Iron viking doen en binnen de cut off tijd finishen

Man vs Coast trail

De Man vs Coast trail is een trail langs de engelse kust. De trail is meer dan 23 engelse mijl (37 km ongeveer). En je trailt echt aan de rand van engeland als het ware. Er komen ook stukken zwemmen voorbij maar die kan je altijd overslaan. Je hebt met hoogte meters te maken en zal soms moeten klimmen. Ik hoop deze trail in 6 a 7 uur gefinisht te hebben en hier ga ik goed voor trainen. Aangezien ik ratrace ook ga doen in mei en een iron viking wil doen in 2019. Hoe ga ik hier naartoe trainen. Ik wil mijn hardlopen gaan uitbreiden naar langere afstanden eerst opbouwen naar 15 km , dan naar 20, en als ik me prettig voel en het weer laat het toe 25 km. Eenmalig wil ik een keer 30 km lopen een maand van te voren ongeveer zodat ik zeker weet dat ik de afstand ga halen. Ik ga deze trail samen metRoy lopen. Tijd zal voorbij vliegen want wij hebben altijd veel lol samen. En ik ga vooral genieten van de uitzichten zoals deze:

De trail is 6 Juli 2019 en ik verblijf daar op de camping samen met Roy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 79