Review obstacle run trainingslocatie U1 Utrecht

0
1434

Obstaclerunners was te gast bij de gloednieuwe locatie U1 Obstacles in Utrecht. De splinternieuwe trainingslocatie is gelegen naast een begrip in de Crossfit wereld: U1 Crossfit. U1 heeft een schitterend parcours gebouwd en heeft werkelijk overal aan gedacht. U1 heeft 2 hallen: Crossfit in de ene hal en obstakels in de andere hal. Dit unieke concept geeft je de kans om kennis te maken met obstaclerunning, of juist andersom met CrossFit.

Indoor obstacles

De locatie is binnen met als voordeel dat er dus altijd getraind kan worden. De meeste obstakels zijn gemaakt van hout en er is een monkey bar van maar liefst 22 (!) meter. Naast de monkey bar bestaan de obstakels uit een brede mix van zowel obstacle als survival obstakels en is er ook voor de beginner een ruim aanbod aan mogelijkheden.

Wat niet kan missen is de quarterpipe bij de ingang van het pand. Deze wordt gevolgd door schuine wanden waar je overheen kan klimmen, met daarna de echte aap-obstakels. Ringen, triangels, korte stokjes/touwtjes, balken, lussen en touwen, je vindt ze er allemaal. 

Wat opvalt is de lange monkeybars! Niet alleen vanwege de lengte, maar vooral door de U-turn die erin zit. Dit zorgt voor een extra uitdaging! Na de monkeybars vind je meer touw-werk, een grote (en hoge) weaver en nog een groot net waar je overheen en onderdoor kan. Uiteraard kan je je gripkracht testen bij de pegboards die aan de zijkant van de obstakels hangen. 

 

 

 

 

 

 

 

Faciliteiten U1 Obstacles

U1 is een indoor trainingslocatie met obstacles voor ieder niveau. Dit zie je door de gekleurde labels bij de obstakels. Elke kleur staat voor een ander niveau. Op deze manier kan je altijd uitdagen. Dus of je nou je eerst run gaat lopen of dat je er al 100 in de bennen hebt, er is voor elk niveau uitdaging. 

Eenmaal aangekomen bij U1 Obstacles kan je de auto direct voor de deur kwijt. Let op, parkeerplekken zijn er wel beperkt. Bij binnenkomst wordt je overweldigd door de hal waar alle obstakels zijn gebouwd in een U-vorm. Het middenveld is leeg gelaten voor andere trainingsdoeleinden en nodigd uit om mee de prowlers te gebruiken!

Wat voeding betreft is het aan te raden om zelf iets mee te nemen. Er is wel water, thee, koffie en diverse sportdranken verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trainingsaanbod

U1 biedt sporters de mogelijkheid om te groeien, hierin staat ontwikkeling centraal. Het parcours is efficiënt ingericht en van de ruimte is optimaal gebruik gemaakt. Zodra je binnenloopt valt direct de ruimte op en zie je dat er een breed aanbod obstakels is. Van een Quarterpipe tot de monkey bars, en alles wat daar tussenin zit.

Er kan 1,5 uur vrij getraind worden voor €15,-. Ben je van plan vaker te komen, maar wil je niet vastzitten aan abonnementen, dan kan je een 5-rittenkaart voor €65,- of 10-rittenkaart voor €115,- aanschaffen. Reserveren kan eenvoudig via de website.

Kom je met een groep van 10 personen of meer, dan betaal je geen €15,- maar slechts €12,- per persoon. Reserveren voor groepen kan via de e-mail, in verband met het beperkt aantal plekken. 

Daarnaast kan je elke maandagochtend meedoen aan WODstacles. Wat houdt dit in: WOD (workout of the day) meets obstacles! Een mooie combinatie tussen CrossFit en Obstacle Running. Ook hiervoor kan je contact opnemen via de mail: info (@) crossfitu1.nl

Veiligheid

Lynda en Paul, eigenaar en co-eigenaar van de 2 hallen zijn erg scherp op veiligheid. Onder de risicovolle obstakels moeten matten gelegd worden. Mocht er iemand uit de ringen glijden, dan breken de matten de val. De Weaver is op een flinke hoogte geplaatst, maar val je daar uit, dan wordt je opgevangen door het net dat eronder hangt. Verder zijn er – net als in de naastgelegen CrossFit hal – overal rubberen tegels geplaatst, wat zorgt voor extra demping. 

 

 

 

 

 

 

Voordelen

  • Indoorlocatie waardoor trainen altijd mogelijk is
  • Divers aanbod obstakels voor elk niveau
  • Veel ervaring met CrossFit, combineren is mogelijk
  • Langste indoor monkey bar in Europa
  • Ruime en efficiënt ingerichte locatie

Nadelen

  • Bij slecht weer beperkte mogelijkheden voor cardio training
  • Weinig obstacles voor de écht ervaren runner
  • Er is geen combinatie met fitness mogelijk

Wil je ook een keer komen trainen bij U1 Obstacles, kijk dan op de website!

RECENSIEOVERZICHT
Kracht en conditie faciliteiten
Skills en techniek faciliteiten
Inrichting en ruimte
OCR Individueel trainen
OCR Groepstrainingen
Kleedruimte
Parkeergelegenheid
Horecavoorzieningen
Vorig artikelOefeningen voor een betere grip
Yuri Beekman
Yuri Beekman is REPS level 4+ en Overload TOP gecertificeerde Personal Trainer, bewegingsdeskundige en voedingsspecialist. Als medeoprichter en chef training & voeding bij obstaclerunners.com schrijft en redigeert hij artikels die mensen helpen met de beste voorbereiding op hun run. In 2017 trainde hij voor een Iron Viking Obstacle Run Marathon en werd hij gegrepen door het plezier en harde werken. Na de Iron Viking uitgelopen te hebben is hij zich gaan verdiepen in trainings methoden en voeding om runs nog beter te lopen. Hij coacht diverse WK obstacle run atleten naar succes. Naast OR.com is Yuri hoofdtrainer en eigenaar van Body Rock en Body Logic. Het uitgangspunt voor alles wat hij doet is het helpen van mensen op elk vlak. Of het nou gaat om training, voeding of mindset training, Yuri kiest altijd een praktische en eenvoudige route naar succes. Er zijn verschillende wegen en die moeten op het juiste moment bewandeld worden om succesvol te zijn en blijven. Alleen datgene waar iemand energie van krijgt is succesvol. Op deze manier helpt hij met PT, voedingscoaching en bootcamps super veel mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 − 44 =